Tessa Ham
Tessa Ham Money 6 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Zet dit bedrag elke dag opzij om 10.000 euro in een jaar te sparen

10.000 euro sparen in een jaar: dat willen we allemaal wel. Maar eerlijk is eerlijk, het is best een groot bedrag, waar de meesten van ons zich niet aan durven wagen. Hoe maak je het makkelijker én leuker voor jezelf om die 10.000 euro te bereiken? Dat is simpel. Door het net als andere grote doelen op te delen in behapbare doelen – in dit geval bedragen.

Welk bedrag moet je dagelijks sparen om in een jaar tijd 10.000 euro bij elkaar te hebben?

Dagelijks sparen voor 10.000 euro

Zie jij die 10.000 euro wel zitten? Dan zal je elke dag 27,40 euro moeten sparen. Natuurlijk is dit nog steeds een significant bedrag, maar al een stuk beter behapbaar. Zeg eens eerlijk: hoevaak heb je wel niet gedachteloos een duurder kledingstuk gekocht?

Door het op deze manier aan te pakken, maak je er bovendien een challenge van. Doe het samen met je partner, een vriend(in) of een familielid en begin er lol in te krijgen. Zodra het bedrag op je spaarrekening echt begint te groeien, zal je steeds meer gemotiveerd worden om het doel van 10.000 euro te bereiken.

We geven eerlijk toe dat deze challenge niet voor de faint-hearted is. Het wordt echt een uitdaging, maar dat maakt het ook juist leuk. Een aantal tips om de 10.000 euro daadwerkelijk bij elkaar te sparen:

    • Kijk eens kritisch naar je uitgaven. Zijn er bepaalde categorieën waar je wellicht op kunt besparen?

besparen op vaste lasten. Zo hoef je minder in te leveren op de leuke dingen in het leven.

  • Haal de bezem door je abonnementen. Gebruik je ze nog echt allemaal?
  • Bedenk wat je met de 10.000 euro wil doen en dompel je onder in dat doel. Een mooie reis bijvoorbeeld? Stel als achtergrond op je computer een foto van je bestemming in, zoek alvast uit wat je allemaal op reis wil doen en Pin je suf op Pinterest.
  • Denk over elke aankoop die je wil doen goed na (minstens 3 dagen), zo voorkom je impulsaankopen.
  • Check al onze tips via onze Money-pagina.

 

Ander bedrag

Is 27,40 euro per dag niet realistisch voor jou, bijvoorbeeld vanwege je inkomen of juist hoge vaste lasten? Dan kun je natuurlijk ook een ander bedrag als spaardoel nemen. Maak bijvoorbeeld iedere dag 13,70 euro over als je 5.000 euro gespaard wil hebben aan het einde van het jaar. Maar ook dagelijks 2,75 euro overmaken om uiteindelijk op een mooie spaarpot van 1.000 euro uit te komen, is een heel mooi doel.

Onthoud: ambitieus zijn is goed, maar hoe realistischer het bedrag per dag zal zijn, hoe groter de kans is dat je deze challenge volhoudt.

Wekelijks sparen

Door dagelijks te sparen voor die 10.000 euro blijft het on top of mind en een prioriteit in je leven, waardoor het op een gegeven moment makkelijker wordt. Maar ben je bang dat je er simpelweg niet elke dag aan denkt? Dan kun je natuurlijk ook wekelijks een bedrag van 193 euro overmaken.

Of ga voor de spaarchallenge van 10.000 euro waar je elke week een ander bedrag overmaakt. Geloof ons: de kruisjes afvinken elke week geeft een heerlijk gevoel.

Begin meteen met (meer) sparen: 7 dingen die je vandaag nog kunt doen

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.