Inga Stoit
Inga Stoit Love & Life 27 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Oeps! Zó vaak moet je jouw beha eigenlijk wassen

Wij denken dat jij (net zoals wij) niet al te vaak je beha wast. Een string, hipster of boxer gooien we natuurlijk elke keer na hem gedragen te hebben in de was, maar dit doen we met een beha een stuk minder. We deden even een rondvraag op de redactie en vrijwel iedereen zei een keer per week (dus ongeveer na 5 dagen gedragen te hebben). Dus hoe vaak doen jullie dit en hoe vaak moet het nou eigenlijk echt?

Gooi die beha lekker in de was

In een recent uitgevoerd onderzoek naar persoonlijke hygiëne door Mashable en SurveyMonkey gaf gemiddeld 35% van de vrouwen toe dat ze minstens vijf keer een beha droegen voordat ze hem wassen. Hey, net zoals wij dus! Het klopt dat het ergens verstandig is om je bh niet te vaak te wassen omdat het de elasticiteit van de beha kan beschadigen (wat cruciaal is voor een goede ondersteuning). Maar wat betreft hygiëne is het toch aan te raden om je bh te wassen nadat je deze twee a drie keer gedragen hebt.

Uiteraard zit er wel een verschil in het aantal was dagen en de dagen waarop je de beha draagt. Als het gaat om normaal gebruik, dan is het helemaal prima om de beha twee of drie keer te dragen voordat je hem wast. Dit geldt natuurlijk niet voor de bh die je op een warme zomerdag draagt, of die je ook gebruikt tijdens het sporten. Als je erg in de bh gezweet hebt dan moet je hem namelijk eigenlijk gelijk in de was gooien.

Hoe kan ik een beha het beste wassen en mooi houden?

Je houdt je bh het langste mooi door hem op de hand te wassen. Het wordt aangeraden om een ​​gootsteen met koud water te vullen en een paar druppels vloeibaar lingerie wasmiddel voor handwas of een ander mild wasmiddel toe te voegen. Leg je bh met de gespen vastgemaakt in het water, laat ze in het water soppen en laat ze tien minuten weken. Je kunt nog zachtjes je handen gebruiken om het sop goed te verdelen. Spoel ze vervolgens af in schoon koud water en leg ze op een schone handdoek om op te drogen.

Geen zin in? Doe in dat geval je beha in een lingerie waszakje en was de bh op de laagst mogelijke temperatuur, zonder de centrifuge optie. Nou mooi, weten we dat ook weer.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.