Anne Smits
Anne Smits Food 27 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Dagje in Amsterdam? Hier haal je de lekkerste broodjes

Staat jouw TikTok vol met de lekkerste broodjeszaken in Amsterdam? Same. Wij hebben voor jou uitgezocht waar je écht naartoe wil als je een dagje op pad bent in de hoofdstad van Nederland.

Liever lunchen in Vondelpark? Dat doe je hier.

Hier haal je de lekkerste broodjes van Amsterdam

Wanneer je een dagje Amsterdam in je agenda hebt staan, komt het aan op een strakke planning om alles te kunnen doen wat je wilt. Onze hoofdstad is rijk aan de mooiste winkels en musea, dus uitgebreid lunchen zit er misschien niet in. Wil je toch een lekker broodje scoren? Lees dan hier onze favoriete broodjeszaken.

Zero Zero – Nieuwe Spiegelstraat 3A

Zero Zero is een Italiaanse broodjeszaak met simpele ingrediënten van hoge kwaliteit. Zoals we van de Italianen gewend zijn, weten ze met maar een paar ingrediënten de lekkerste maaltijden op tafel te zetten, zo ook bij Zero Zero. Op de menukaart staat onder andere een broodje met mortadella, stracciatella en pistachio, maar ook voor de vega’s onder ons is er genoeg keuze zoals één met gegrilde courgette en pesto. De prijzen liggen tussen de €9 en €11 per broodje.

Caldi E Freddi – Spuistraat 102

Is de Italiaanse keuken helemaal jouw ding? Dan is ook Caldi E Freddi een bezoekje waard. Op het menu staat een uitgebreide selectie aan Italiaanse broodjes zowel met vleeswaren als vegetarisch. Zin in een broodje met pancetta, of één met een crème van gorgonzola? Je kunt voor de hele Italiaanse keuken terecht bij Caldi E Freddi. Meer zin in een warme hap? Ze hebben ook pasta’s of een heerlijke pizzapunt. Ondanks dat de broodjeszaak midden in het centrum van Amsterdam zit, zijn de broodjes mega betaalbaar. Zo haal je er al één voor €4,00 en een pasta voor €6,00. Lekker en goed voor de portemonnee!

Cora – Prinsengracht 705a

Ook Cora is een echte favoriet. Het menu van Cora bestaat uit maar liefst 25 broodjes, van Hollandse geitenkaas tot aan kiprollade. Ze hebben een ruim menu, voor ieder wat wils. De prijs van de broodjes liggen rond de €9,00.

Eetsalon Van Dobben – Korte Reguliersdwarsstraat 5-7-9

Ben je op zoek naar de wat meer Hollandse kost en heb je zin in een lekker broodje kroket of tartaar? Dan móét je naar Eetsalon Van Dobben. Je haalt hier natuurlijk de beroemde Van Dobben kroket, maar er zijn ook genoeg andere opties. De prijzen van een broodje liggen rond de €3. Simpel, maar heel erg lekker.

De Osdorper – Scheldestraat 32

Wat meer buiten het centrum in de Rivierenbuurt vind je kaashandel De Osdorper. Op het menu staan de lekkerste broodjes, met natuurlijk kaas. Maar De Osdorper heeft ook veel keuze uit broodjes met (warm) vlees en natuurlijk vegetarisch. En ook fijn, je hebt de keuze tussen een klein en groot broodje en ook de prijzen maken je blij. Je haalt al een broodje Osdorper voor €3.

 

Nela Amsterdam: het live fire cooking restaurant in The Valley waar iedereen het over heeft

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.