Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 14 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse vrijgezellen hebben gesproken: dit worden de datingtrends van 2023

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Met 2023 voor de deur borrelt de hoop op het vinden van de ware weer op. Waar we het dit jaar hadden over cuffing season en slow dating, komen er ook weer een heleboel nieuwe datingtrends aan – wij zetten ze alvast voor je op een rij.

Singles, houd je vast, want 2023 wordt weer een wilde rit.

Dit zijn de datingtrends van 2023, volgens Nederlandse singles

Fruitz deed onderzoek naar de datingtrends van 2023 onder 500 vrijgezellen. De app voorspelt een bijzonder romantisch jaar waarin singles afscheid nemen van hokjesdenken en op een romantische ontdekkingstocht gaan door hun eigen datewereld.

Soulmate searching

Het komende jaar gaat 65% van de ondervraagde singles op zoek naar een serieuze relatie. Bijna de helft zegt zelfs op zoek te gaan naar hun soulmate. Ruim een kwart van de deelnemers geeft aan het losbandige leven in het nieuwe jaar graag los te laten om zich te binden één heel speciaal iemand.

Dutch Dating

Uit eerder onderzoek van Fruitz naar het dategedrag van singles in de koude wintermaanden, bleek dat Nederlanders heel nuchter zijn als het om daten gaat. Nu blijkt dat deze houding zich niet alleen beperkt tot de wintermaanden, wat Fruitz eerder dit jaar tot Dutching Season heeft benoemd. Deze trend zet zich in 2023 het hele jaar door. Bijna 32% van de deelnemers heeft namelijk geen date goals voor volgend jaar. Ook geeft bijna 40% aan niets te veranderen aan hun dategedrag. Ondanks zijn laidback houding neemt deze dater het daten wel degelijk serieus.

Een houdbare scharrel

Onder de respondenten is 25% van de deelnemers op zoek naar casual dating en -seks voor het komende jaar. Een kwart van de singles wil daarbij wél verbinding met een ander, maar is nog niet toe aan een vaste relatie. Daarom kiezen zij voor steady flings om plezier mee te hebben.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.