Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 13 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Om de Week Zonder Vlees mee door te trekken: dit zijn onze favoriete vleesvervangers

Vorige week was het De Week Zonder Vlees en stopten veel Nederlanders voor zeven dagen met het eten van vlees. En voor de fanatiekelingen betekende dat ook zeven dagen geen dierlijke producten. Maar waarom slechts zeven dagen bewust stoppen, om vervolgens weer aan het vlees te beginnen? Wij zetten onze favoriete vleesvervangers op een rij, die minderen met vlees makkelijk maken.

Want bijna ieder stukje vlees laat zich gemakkelijk vervangen.

Dit zijn de favoriete vleesvervangers van het NSMBL-team

Dit zijn de persoonlijke favorieten van de redactie.

Karlijn | Beyond Meat Burger

Als je voor een vegaburger gaat, ga dan voor de Beyond Meat burger. Zowel vegetariers als vleesliefhebbers zijn weg van deze plantaardige burger, die ontwikkeld is door Beyond Meat, waar niemand minder dan Leonardo DiCaprio flink in heeft geïnvesteerd. De burger ziet eruit en smaakt als rundvlees, maar is gemaakt van erwteneiwit.

Emma | De Bofkipburger van de Vegetarische Slager

Geen plofkip, maar een bofkip. Deze burger van de Vegetarische Slager is lekker op een broodje, maar ook in een salade. Houd de bonus van de Albert Heijn in de gaten, want de producten van de Vegetarische Slager zijn regelmatig in de aanbieding.

Sophie | Jackfruit

Pulled pork of chicken kan je gemakkelijk vervangen door pulled jackfruit. Dit exotische fruit werkt perfect als vleesvervanger. Het vruchtvlees van de jackfruit neemt namelijk de smaak aan van de kruiden die jij eroverheen gooit. Houdt er wel rekening mee dat de jackfruit qua voedingswaarden geen goede vleesvervanger is, er zit namelijk amper eiwit, ijzer of vitamine B in.

Rosalin | Vivera Oosterse burger

Waar de meeste vegaburgers een laffe en soja-achtige nasmaak hebben, heeft deze van Vivera juist lekker veel pit. Net als de bofkip, gaat deze ook prima met een salade of bij een AVG’tje.

Steffi | Valess Kaasschnitzel

Kaas is altijd een schot in de roos. Want eigenlijk zijn vega kaasschnitzels gewoon verkapte kaassouflé’s.

 

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.