Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze haartrends uit de 70’s komen weer helemaal terug

We hebben de scrunchies al gehad, de chunky highlights, de Rachel Green-haarstijl en nog veel meer. Ook haartrends uit de 70’s maken weer een grote comeback dit jaar, met onder andere haarstijlen van Farrah Fawcett, Diana Ross en Stevie Nicks.

We hebben de populairste haarstijlen uit de 70’s op een rijtje gezet.

Haartrends uit de 70’s

Haartrends van voorafgaande jaren blijven maar terugkomen en we klagen niet. Haartrends uit de jaren 80 en 90 hebben grote trends van afgelopen én dit jaar gezet, en ook de 70’s domineren dit jaar – zowel op het gebied van beauty als fashion. Zo is de shag terug van weggeweest en zijn curtain bangs de perfecte haarstijl voor aankomende zomer. Kortom: genoeg inspiratie. We hebben de populairste haartrends uit de 70’s verzameld.

1. Curtain bangs

Curtain bangs en curtain fringes zijn hot dit jaar. Het laat je coupe een stuk volumineuzer lijken en heeft weinig onderhoud nodig. Föhn je fringe enkel met een borstel naar buiten en verzorg met een fijne seasalt-spray.

2. De shag

Ugh: we zijn verliefd op haarstijlen als mullets en shags. Vooral de tweede haarstijl is on trend dit jaar. Van krullende shags tot de shaggy bob, de shag is een kapsel dat je zeker eens moet overwegen om te nemen.

3. Fluffy afro’s

De jaren 70 stond in het teken van unieke maar ook natuurlijke haarstijlen, zoals deze fluffy afro die je ontzettend veel zag in die tijd. Ook dit jaar is de XXL/disco-geïnspireerde coupe weer populairder dan ooit. Wij zijn fan.

4. Cher haar

Diepe zijscheiding, glasachtige en glanzende lokken… De haarstijlen van zangeres Cher domineerde de 70’s, daar is geen ontkennen aan. Kim Kardashian bracht de glass hair trend weer terug die we in de jaren 70 ook veel zagen. Je leest hier hoe je glass hair creëert.

5. Farrah Fawcett lokken

Dat icoon Farrah Fawcett een grote invloed had op de haartrends uit de jaren 70, moge duidelijk zijn. Deze zomer is de Farrah Fawcett-look populairder dan ooit. De haarstijl is bestemd voor elke lengte en is de perfecte zomercoupe: volumineus, zomers en fluffy.

6. Mullet

De mullet is terug, en celebrities Miley Cyrus en Úrsula Corberó van La Casa de Papel gingen ons al voor. Het matje was één van de grootste haartrends uit de 70’s, en is sinds 2020 weer helemaal terug. Het is een korte coupe, en zal vast even wennen zijn, maar is het zeker waard eens uit te proberen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.