Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Relaties 19 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Ben jij een hopeloze romanticus? Dan komen deze kenmerken je vast bekend voor

In romantische komedies zien we ze meermaals voorbij komen: de hopeless romantics. In onze ogen zijn het degenen die geloven in ware liefde, alles voor de ander over hebben en head over heels voor iemand vallen. Buiten films om – in de realiteit – zijn er ook genoeg hopeloze romantics en misschien ben jij er ook wel een.

Wij hebben een paar kenmerken voor je op een rij gezet. Komen ze jou bekend voor? Misschien ben jij dan wel een ware hopeloze romanticus.

Hopeloze romanticus

Soms zijn we allemaal een hopeless romantic, maar je hebt er een paar gevallen tussen zitten die dit door en door zijn – wat zeker geen slechte eigenschap is. Toch kun je ook weleens tegen dingen aanlopen en dan zie je door de bomen zie je het bos niet meer. Ben jij een hopeloze romanticus? Na het lezen van dit artikel heb je gegarandeerd een antwoord op die vraag.

1. Liefde is makkelijk

Een hopeloze romanticus denkt dat wanneer zij de juiste hebben gevonden, de liefde vanzelfsprekend is. Het is makkelijk eneasy breezy. Daardoor lopen ze soms juist tegen een muur aan, want liefde gaat niet altijd over rozen. Er zijn ook zwaardere periodes die een hopeloze romanticus meestal niet ziet aankomen. Onthoud dan dat dat er ook gewoon bij hoort.

2. Liefde geven door dingen te geven

In films staat er weleens iemand met een boombox voor het raam, zingen ze een lied van de daken of behoren er rozenblaadjes en kaarsen tot het liefdespakket. Voor een hopeloze romanticus is liefde als zo’n film, vol met liefdevolle gebaren in de vorm van dit soort fratsen. Kan natuurlijk ontzettend goed uitpakken, maar kan in de realiteit ook als een beetje too much lijken. De realiteit is namelijk niet als een film, al zouden we willen dat dit wel het geval was.

3. Snel verliefd worden

Als hopeloze romanticus heb je in een rap tempo het gevoel dat je verliefd op iemand bent. Butterflies come natural. Je gelooft stiekem toch wel in liefde op het eerste gezicht en hebt al snel het gevoel dat iemand anders die verliefdheid met je deelt.

4. The honeymoon stage

Een hopeless romantic blijft het liefst zo lang mogelijk in de honeymoon stage hangen, de eerste fase van een relatie. Alles is nieuw, verrassend en je bent head over heels van iemand. Zodra deze fase voorbij is kan je al snel het gevoel krijgen dat de liefde aan het vervagen is. Laat je hierdoor niet misleiden, want zowel de honeymoon stage als alle andere fases in een relatie hebben zo hun eigen charmes.

5. Van date naar date

Date jij veel met mensen, maar ook achter elkaar door? Dan heb jij misschien iets weg van een hopeloze romanticus. Je valt snel voor iemand, waardoor verschillende mensen achter elkaar daten niet verkeerd voelt. Je wordt nu eenmaal snel verliefd, maar kan – als het niet werkt met iemand – ook met weinig moeite naar de volgende overstappen.

Is een hopeloze romanticus zijn dan wel een goed teken?

Een hopeloze romanticus zijn is zeker geen slechte eigenschap. Je geeft jezelf al snel over en gaat dan voor de volle 100% voor iemand, wat een mooie eigenschap is. Herken jij jezelf in deze kenmerken?

Al gehoord van een DINK-koppel? Dit is dé relatietrend onder de millenials

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.