Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 8 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Jansz. Amsterdam: de Nederlandse keuken op z’n allerbest

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horeca-parels. Bij de bestaande, maar ook bij de nieuwe aanwinsten gaan we langs. Dit keer brengen we een bezoekje aan Jansz. in de Amsterdamse Negen Straatjes.

Jansz. is onderdeel van Pulitzer Hotel – wat meteen de verwachtingsstandaard zet -, maar vind je om de hoek in de Reestraat.

NSMBL Visits: Jansz.

Op een romantische winteravond brachten wij een bezoekje aan het knusse Jansz. En daarbij meteen een tip: dit restaurant leent zich perfect voor een sprookjesachtige datenight.

Het eten: de Nederlandse keuken in optima forma

Bij Jansz. staan lokaal verkregen ingrediënten centraal. En als we zeggen de Hollandse keuken in optima forma, dan bedoelen we niet hele lekkere boerenkool, maar echt verfijnde gerechten. Denk aan toast met noordzeekrab (aanrader!), Hollandse oesters, carpaccio met picalilly en ravioli met aardpeer.

Jansz. Amsterdam
Jansz.

Dit is zo’n zaak waar je de gerechten wil delen, omdat je eigenlijk alles van de kaart wil proeven. En alles dat je proeft, is raak. Bij ons aan tafel waren de toast met Noordzeekrab, de oesters, de vis van de dag en de burrata met bimi een schot in de roos.

Jansz. Amsterdam
Jansz.

Oh, en vergeet vooral niet de Hollandse appeltaart te bestellen als dessert. Echt een klapper van een afsluiter.

De sfeer: persoonlijke service in een knusse ambiance

Zodra je binnenstapt krijg je het chique gevoel van Pulitzer mee, maar voelt het ook alsof je een knusse bistro binnenstapt. De sfeer is warm, de service is persoonlijk. Vragen worden met expertise beantwoord en glazen worden precies op tijd bijgevuld. Speaking of: de wijnkaart van Jansz. is ook top. Van klassiekers tot oranje wijn: het is er allemaal.

Tel daar een toegankelijke (maar verrassende) kaart bij op en je hebt een restaurant waar je graag met je geliefden naartoe gaat.

Jansz
Jansz.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.