Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Make-up 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Nontouring: maak kennis met de contourtrend voor luie mensen

Een goede contour maakt de features van je gezicht extra sprekend en geeft je daardoor een enorme boost aan zelfvertrouwen. De keerzijde? Contouren kost veel tijd. Als jij meer van de quick fixes bent, dan is nontouring wel wat voor jou. Deze nieuwe make-up trend is ideaal voor de wat luiere glam girls onder ons.

En ja, daar horen wij zelf ook zeker bij.

Wat is nontouring?

We geven toe, we houden van de gebronsde look. Toch kost het blenden vaak veel tijd en eindigen we soms alsnog met een vlekkerig zooitje. Om jezelf al die tijd en moeite te besparen, begin je beter met nontouring. In plaats van een donkere tint aan te brengen, geef jij jouw gezicht vorm me highlights. Dit kan in de vorm van concealer of liquid highlighter. Of nog beter: beide.

Deze techniek lijkt in veel opzichten op strobing, waarbij ook wordt gefocust op het highlighten.

@xo.xo.darlin

We dont talk about strobing enough #strobingmakeup #contouringtechniques #bestmakeuptip #muatipsandtrickss #makeupfordummieslikeme

♬ original sound – 𝓓𝓪𝓻𝓵𝓲𝓷|Content Creator|

Hoe doe je het?

Begin met een fijn gehydrateerde basis, maar zorg dat je niet te glimmend en glibberig bent. Je gaat namelijk zelf nog glans toevoegen tijdens het nontouren. Je kunt ervoor kiezen om nog een foundation of tinted moisturizer aan te brengen. Alles voor een zo natuurlijk en effen mogelijke basis. De laatste stap is natuurlijk het creeren van lichtpunten. Dit doe je op alle plekken van het gezicht die het zonlicht vangen.

@rachelrigler

IM OBSESSED OMG OMG ✨✨ #strobing #makeup #highlight #makeuptutorial

♬ More Than A Woman – SG’s Paradise Edit – Bee Gees & SG Lewis

De fijnste liquid highlighters

Wij zouden NSMBL niet zijn, als we niet alvast de fijnste liquid highlighters voor je op een rij zetten.

Charlotte Tilbury Glowgasm Beauty Light Wand – €38 

De Beauty Light Wand van Charlotte Tilbury is een favoriet van velen en wij snappen wel waarom. De vloeistof laat een parelachtige glow achter die er ook nogeens natuurlijk uitziet.

MAC Strobe Cream – €41

Een klassieker op het gebied van highlighten is de Strobe Cream van MAC. Deze crème zorgt voor een natuurlijke glans, alsof jouw huid van zichzelf een prachtige glow heeft.

ILIA Liquid Light Serum Highlighter – €45

ILIA is het favoriete merk van veel celebrities. Vooral deze vloeibare highlighter zorgt ervoor dat jouw huid straalt.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.