Emma Toussain
Emma Toussain Love & Life 3 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Wat is peggen precies? En hoe doe je dat op een prettige manier?

Het fenomeen peggen is niet nieuw, wel wordt het steeds poplairder. Maar wat is het eigenlijk? En hoe doe je dat?

Peggen, wat voor jou?

Als jij in een heteroseksuele relatie zit dan is het vrij duidelijk hoe seks werkt. Je hebt de man met penis én de vrouw met vagina. Maar wat nou als je de behoefte voelt om de rollen een keer om te draaien? Dat is biologisch niet mogelijk, maar daar heb je hele andere oplossingen voor. Peggen is zoiets. Om het even plat te zeggen: peggen is als een man anaal genomen wordt door een vrouw met een voorbinddildo. Een soort hulppiemel, dus.

In de anus van de man zitten namelijk heel veen zenuwuiteinden, waardoor deze flink gestimuleerd worden tijdens het peggen. Als je hier voor open staat als man (letterlijk), kan dit voor extra genot zorgen. De prostaat is namelijk de mannelijke versie van de G-spot en zorgt dus voor een extra intens orgasme.

Stappenplan

Vaak is dit niet iets wat je doet met een one night stand. Creeër een fijne en veilige situatie, waarin beiden partijen het naar de zin hebben en zich comfortabel voelen. Mocht je partner dit graag willen maar nog niet meteen happig zijn op een hele voorbinddildo

1. Maak de boel goed schoon

Om te beginnen en om alles fijner te maken is het prettig dat de boel goed schoon is. De anus, het gebied er omheen en de voorbinddildo natuurlijk ook. Al moet je niet schrikken als het uiteindelijk toch nog een vieze boel wordt want het is en blijft.. een anus.

2. Communiceer met je partner

Dit is misschien nog wel het belangrijkste, want vrouwen weten natuurlijk niet écht hoe het voelt om een piemel te hebben. Ook zit er geen gevoel in de voorbinddildo, dus zij weet niet of iets te hard of te pijnlijk is. Ook de stootbeweging is voor vrouwen wat onnatuurlijk, dus daar zullen jullie toch samen een weg in moeten vinden. Ook is het belangrijk om open te communiceren over wensen, het tempo en hoe ver diegene mag gaan. Mocht het tijdens de daad toch niet meer prettig zijn, natuurlijk ook gewoon aangeven.

3. Voorbereiding is heel belangrijk

Net zoals bij de vrouw, kan je niet meteen gaan seksen of in dit geval peggen. Dat is alleen fijn als er genoeg opwinding en vocht bij komt kijken. Zorg voor uitgebreid voorspel en zorg dat jullie beiden in de mood zijn. Als je partner het spannend vindt om meteen met de hele dildo te werken, is het aan te raden om eerst met iets kleiners te beginngen. Dat is sowieso wel slim, want de anus moet zelf ook nog wennen aan het hele gebeuren.

4. Niet gelijk all the way

En ook tijdens het peggen zelf, hóeft niet meteen dat hele ding erin. Je kunt ook rustig aan doen en beginnen met de tip van de dildo. Take it easy!

5. Rustig aan

En niks haasten. Met alles. Mocht het de eerste keer niet helemaal lukken, dan wel de eerste of tweede keer. Als jullie ‘t allebei leuk vinden, opgewonden zijn én goed met elkaar praten kan het eigenlijk niet fout gaan.

3 redenen waarom het niet erg is om een sugar daddy te hebben

BNN VARA

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.