Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 14 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Sense-checking tijdens het daten: we doen het allemaal wel eens en is eigenlijk best lief

Ooit wel eens gehoord van de term sense-checking? We doen het allemaal wel eens tijdens het daten, soms zelfs zonder dat we het doorhebben. Wat houdt het in en waarom zijn wij er allemaal waarschijnlijk wel eens schuldig aan geweest? Wij vertellen je er meer over.

Want waarom moeten we aan vrienden vragen of we wel aardig genoeg tegen iemand zijn?

Nieuwe scharrel aan de haak geslagen?

Daten is leuk, spannnend en meestal ook onvoorspelbaar. Vooral als je iemand nog niet kent kan het soms moeilijk zijn iemand dan te pijlen. We hebben allemaal wel eens in onze notities een bericht voorgeschreven om deze vervolgens door een vriendin te laten nalezen. Just to be sure. Het laatste wat je namelijk aan het begin wilt is je scharrel afschrikken of kwetsen door iets wat je zegt. Heb je dit wel eens gedaan? Dan ben je misschien wel schuldig aan sense-checking.

‘Sense-checking’ doen we allemaal wel eens

Sense-checking is hartstikke normaal om te doen. We willen zeker zijn dat we niet iets verkeerd zeggen in de beginfase van daten, and who better dan je vriendinnen om hierover te oordelen? Zij weten meestal hoe het overkomt als je een bepaald bericht stuurt. Het is meer een soort double-checking: je wilt ervoor zorgen dat het bericht wat je stuurt precies op de goede manier is verwoord, zodat het niet op een andere manier kan worden opgevat.

Een scharrel niet afschrikken

Sense-checking is dus eigenlijk best empatisch. Je wilt iemand niet kwetsen en je wilt dat het contact voor beiden leuk en exciting blijft. Zo blijft die ene date er wel in zitten. Aan de andere kant hoef je niet te twijfelen aan hoe je overkomt op iemand. Als diegene het niet aanstaat wat jij zegt ben je toch al snel verder van huis. Toch is dat kleine beetje zekerheid wat je vriendinnen je kunnen geven wel af en toe fijn om te hebben.

Waarom wordt de een sneller verliefd dan de ander?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.