Emma Toussain
Emma Toussain Events 3 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Wij nemen je mee op stedentrip door Amsterdam: deze hotspots wil je niet missen

Hoe vaak ben je nou toerist in eigen land? Ja sure, misschien huur je een huisje op de Veluwe of ga je uitwaaien op Texel, maar een stedentrip naar Amsterdam staat niet zo vaak op de planning. Zonde, want het is héél erg leuk. Wij gingen samen met Fuze Tea Amsterdam ontdekken (zoals we ‘t nog niet hebben gezien) en we nemen je mee.

Sla deze tips vooral op voor als je een bezoekje plant aan onze hoofdstad!

Fuze Tea tipt in samenwerking met Tripadvisor de leukste hotspots in Amsterdam

Deze zomer kan je bijzondere stedentrips winnen bij aankoop van een Fuze Tea product. Dit allemaal voor de nieuwe Made of fusion campagne van Fuze Tea en Tripadvisor. In deze campagne staat de fusion van reizen centraal, dit is een samensmelting van gevoel, smaak, cultuur en dat alles ervaar je vaak tijdens een goeie stedentrip.

Wat kan je winnen?

  • Een citytrip naar toffe Europese steden als Istanbul, Rome en Barcelona.
  • Maar ook dichter bij huis, namelijk een citytrip naar Amsterdam – wij gingen vast op ontdekkingstocht!
  • Ook kan je toffe Fuze Tea reisitems winnen

Om kans te maken moet je de QR-code op je Fuze Tea product scannen en je aanmelden voor winactie. De winactie loopt tot eind september 2023 dus je hebt nog even!

Citytrip  Amsterdam

Wij mochten dus een heerlijke stedentrip door Amsterdam ervaren. Het is niet dat we er nooit komen, maar het is toch vaak voor werk of met vrienden af te spreken. Nu zijn we toerist en dat is hartstikke leuk en je ziet toch weer andere dingen. Leuk om met je vriendinnen te doen of neem je lover mee op date.

Dus.. wat mag je niet missen?

Molen van Sloten

Hoe vaak ga jij naar een molen? Dat is zo’n toeristendingetje, Nederlanders doen dat eigenlijk nooit. Maar een gemiste kans, want zo leer je nog eens wat! In Amsterdam heb je de Molen van Sloten. Wist je bijvoorbeeld dat de molen in elkaar zit met bouten, slimme houtverbindingen en touw? Er komen geen spijkers en schroeven aan te pas. Dit omdat je een molen weer af moet kunnen breken en op moet kunnen bouwen. Nu niet meer zo relevant, maar vroeger wel.

De Molen van Sloten is een van de weinige dagelijks toegankelijke ‘werkende’ molens in Nederland. Hij draaide niet op het moment van bezoek, waardoor we wel de kans kregen om even in de wieken te klimmen. Ook weer van de bucket list af.

The College Hotel

Dit prachtige hotel in Amsterdam-Zuid is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de hoofdstad. Zit in een prachtige wijk en je fietst zo overal heen. Wij kregen een prachtige Fuze Tea fiets, maar je kunt er natuurlijk ook eentje huren. Het zit in een gerenoveerd 18e eeuws pand en je ziet dat aan alles terug.

Larette

Als toerist is het natuurlijk het leukste om te eten bij de verborgen pareltjes en niet bij de grote, bekendere ketens. Ga daarom naar Amsterdam-Oost, daar vind je de leukste tentjes. Onze aanrader is Larette, waar je allerlei lekkers op de kaart vindt. Vlees, vis én genoeg vegagerechten. Maar onze favoriet was toch wel ‘t toetje. Kijk vooral het reisverslag op Instagram voor dit prachtige shot.

Bar Lempicka

Ontbijten en brunchen doe je het beste bij Bar Lempicka. Vlakbij koninklijk theater Carré en het Amstel Hotel, in een mooie wijk dus. Lekker centraal en het belangrijkste: het eten is delicious. Genoeg keuze in zoet en hartig en je zit ook nog eens heel leuk.

Café Thijssen

Café Thijssen is een gezellig café met fijne muziek en een echte Amsterdamse sfeer. Genoeg plek om buiten te zitten én je kunt helemaal losgaan op je favo hitjes.

Winnen?

Het leuke is dat wanneer jij de citytrip naar Amsterdam wint, je een overnachting bij The College Hotel, een diner én het bezoek aan de Molen van Sloten ook cadeau krijgt.

Koop dus snel een Fuze Tea product, scan de QR-code en doe mee!

Dit is nu al de meest gehypte rooftopbar van Amsterdam, dit is waarom

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.