Redactie
Redactie Love & Life 14 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Waarom het helemaal niet erg is om single te zijn (en te blijven)

Als je de enige single in jouw vriendengroep of familie bent, dan kan dat je soms een naar gevoel geven. Er kunnen opmerkingen door familieleden over gemaakt worden of je kan je af en toe alleen voelen. Toch is het helemaal niet erg om single te zijn en/of te blijven, zeker als je de volgende redenen leest.

Er bestaan genoeg voordelen van single zijn. Single zijn is zelfs goed voor je gezondheid, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Zie je wel, single zijn is zo gek nog niet!

6 redenen waarom het niet erg is om single te zijn

1. Je leert jezelf goed kennen

Als alleenstaande ben je meer op jezelf aangewezen, zonder dat je te maken hebt met de mening van een partner. Op die manier leer je je eigen keuzes te maken en om te gaan in verschillende situaties. Je wordt een extra sterk persoon door dit allemaal in je eentje te doen en te ontdekken.

2. Je bent meer gericht op carrière

Singles zijn vaak meer gericht op het maken van een carrière. Ze staan meer open voor nieuwe ontwikkelingen en kansen op het gebied van werk. Als single ben je niet alleen carrièregericht, ook heb je vaak een betere band met collega’s. Op vrijdagmiddag haast jij je niet naar huis omdat er iemand op je zit te wachten.

3. Je hebt meer vriendschappen

Singles hechten doorgaans meer waarde aan goede vriendschappen dan mensen die in een relatie zitten. Mensen met een relatie stoppen meer tijd en energie in hun partner en vergeten hun vrienden nog weleens. Bij singles is dit anders: je doet graag leuke dingen met je vriend(inn)en en stopt meer energie in diepgaande vriendschappen. Als iemand je belt, is de kans groter dat je tijd hebt voor een afspraak en met feestdagen heb je vaak alleen een ‘verplichte’ familiedag, de andere staat dus in het teken van niks doen of samenzijn met – juist ja – vrienden!

4. Je slaapt beter

Wist je dat mensen slechter slapen als er iemand naast hun in bed ligt? Snurken, omrollen, praten, naar de wc gaan: het zijn allemaal dingen waar je wakker van kan worden. Als je single bent en alleen slaapt heb je hier geen last van. Je kunt de hele nacht doorslapen zonder dat je gestoord wordt. Een goede nachtrust zorgt ook nog eens voor een goede weerstand.

5. Je kunt doen wat jij wil

Als alleenstaande kan je altijd doen wat je wil. Je hoeft geen rekening te houden met iemand anders. Je kan helemaal jezelf zijn en doen wat jij belangrijk vindt. Singles ervaren een gevoel van vrijheid en die vrijheid zorgt er weer voor dat ze blij en positief in het leven staan.

6. Je bent gezonder

Singles hebben doorgaans meer tijd om aan sport te doen en eten gezonder dan mensen die in een relatie zitten. Samen ben je eerder geneigd om op de bank te zitten en te gaan snacken. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen met een relatie veel vaker overgewicht hebben dan singles. Het is dus helemaal niet gek om als single lekker te sporten en tijd in jezelf te steken. Je hebt immers maar één lichaam en daar moet je goed voor zorgen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.