Julia Schaap
Julia Schaap Love & Life 4 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Behoefte aan meer empowerment tussen de lakens? Zo praat jij over je verlangens

Empowerment is anno 2024 een bekend begrip dat vaak wordt gebruikt, maar op het gebied van seksualiteit kan er nog een hoop winst worden behaald. Hoewel seksuele emancipatie in een stijgende lijn zit, zijn er nog genoeg vrouwen die zich niet vrij genoeg voelen om over hun verlangens te praten. Er rust namelijk nog steeds een taboe rondom seksualiteit, hoewel dit fenomeen steeds kleiner wordt, is het er nog wel.

Met deze tips praat jij op een zelfverzekerde manier over jouw seksuele verlangens.

Laat de schaamte los

Om zelfverzekerd over je verlangens te kunnen praten is het belangrijk om als eerst de schaamte los te laten. Wie weet heb jij dezelfde fantasieën als je partner. Het hoeft helemaal geen ding te zijn om jouw ideeën over seks kenbaar te maken. Ga het gesprek aan en hou het luchtig, het kan verhelderend zijn voor je relatie, maar ook tijdens de periode van daten is praten over je verlangens een goed idee. Ondanks dat misschien nogal ongemakkelijk voelt, kom je er wel achter of het ook klikt op seksueel gebied.

Probeer nieuwe dingen

Nieuwe dingen ontdekken kan voor een flinke portie empowerment zorgen, vooral als jij de leiding neemt. Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben, is NSMBL er om jou een handje te helpen. Hier vind je namelijk een aantal fijne en vernieuwende standjes. Het hoeft niet altijd tussen de lakens te zijn, in gesprek gaan over spannende plekken kan ook erg verhelderend werken.

Voel je zelfverzekerd

Trek iets aan waar jij je zelfverzekerd in voelt, of dat nou tijdens het praten over seksualiteit is, of voor de daad zelf. Als jij je mooi voelt, voel je je automatisch ook een stuk zelfverzekerder. Dit kan naast kleding ook door dat ene sexy lingeriesetje waar jij je enorm zelfverzekerd in voelt.

Verdiep je in seksualiteit

Tegenwoordig verschijnen er steeds meer podcasts over seksualiteit. Naast erotische luisterboeken, zijn er ook informerende podcasts of boeken waar jij je horizon mee kan verbreden. Wie weet kom jij iets interessants tegen. Door andere mensen te horen praten over seksuele verlangens, neemt de schaamte af en kan jij je woman empowerment stimlueren.

Zalando lanceert nieuwe lentecampagne met thema’s als diversiteit en women empowerment

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.