Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 22 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Krijg jij bijna nooit gevoelens voor iemand? Misschien ben je wel ‘greyromantic’

Bij de Disney prinses hoort een prins op het witte paard, in de boeken vinden twee mensen elkaar uiteindelijk toch en na zeven seizoenen komen jouw favoriete personages dan eindelijk samen.  Romantiek lijkt wel het belangrijkste onderwerp te zijn binnen verhalen. De meeste mensen kunnen zich vinden in de gevoelens van de personages, maar er zijn ook mensen die dit niet hebben. Dit keer hebben we het niet over aseksualiteit, maar over greyromanticism.

Wat houdt deze term in? En waarin verschilt het van greysexual zijn? Wij leggen het je uit.

Greyromanticism

Ben jij een greyromantic? Misschien heb je de term al eens horen vallen. In de wereld van seksualiteit ligt deze ergens tussen alloromantiek en aromantiek. Aromantisch zijn betekent dat iemand weinig of geen romantische interesse in mensen kan hebben, los van seksualiteit. Alloromantisch zijn betekent dat je juist al deze gevoelens ervaart. Een greyromantic zit tussen deze twee in.

Wanneer ben je een greyromantic

De term stamt af van de Engelse uitspraak ‘grey area’, wat betekent dat ‘iets niet zwart, maar ook niet wit is’. Dit klinkt allemaal vrij abstract, maar dat is greyromanticism ook. Wanneer je jezelf hiermee identificeert kun je wel romantische gevoelens voor iemand krijgen, maar zullen deze niet heftig aanwezig zijn of soms ook niet herkenbaar zijn. Het kan ook zijn dat je wel een gevoel van romantiek hebt, maar dit bij heel weinig mensen naar boven komt.

Hoe zit het met seksualiteit?

Als je een greyromantic bent betekent niet dat dat ook geldt op seksueel vlak. Je kunt totaal geen gevoelens voor iemand krijgen en nog steeds seksueel aangetrokken zijn tot diegene. Een greyromantic heeft dan ook vaak geen problemen met one night stands en kan hier zelfs een voorkeur voor hebben. Het is en blijft nog steeds een ‘grey area’, maar gelukkig zijn binnen seksualiteit en romantiek de scheidingslijnen wel meer vervaagd.

Dit zijn de 5 meest voorkomende redenen waarom relaties verbroken worden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.