Julia Schaap
Julia Schaap Love & Life 1 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

De etiquette van online dating: zo vergroot jij je kans op ware liefde

In dit digitale tijdperk is online daten enorm populair. Toch komen er ook een hoop ingewikkelde situaties bij kijken; de één stuurt niks terug en de ander loopt veel te hard van stapel. De wondere wereld van datingsites blijft je soms verrassen en er zijn een aantal echte no-go’s tijdens het online daten. Tóch zijn er ook genoeg beleefdheidsregels die jouw online dating periode positief kunnen beïnvloeden.

Met deze etiquette vergroot je de kans om de ware te vinden.

De etiquette voor online daten

Wie volgens de ongeschreven regels speelt, windt iedereen om zijn of haar vinger.

Stuur een berichtje

In sommige gevallen is er na het hebben van een match complete radiostilte. Zo raak je natuurlijk nooit aan de praat. De ouderwetse gedachte dat mannen als eerst een berichtje moeten sturen, is verleden tijd. Er zijn zelfs datingapps waar alleen vrouwen als eerst een berichtje kunnen sturen. Het maakt niets uit wie er als eerst een berichtje stuurt, maar nooit geschoten is altijd mis. Het belangrijkste is dat jullie elkaar beter leren kennen. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

Reageer binnen 24 uur

Als je pas na een week reageert op een bericht, lijkt het alsof daten jou niks kan schelen. Soms kan je even niet reageren, maar wacht in ieder geval niet langer dan 24 uur. Je wil elkaar toch beter leren kennen, anders heb je geen match met elkaar. Reageer dus een beetje snel, zodat er wat vaart achter zit.

Wees netjes en vermijd sexting

Nogal onaantrekkelijk als iemand meteen begint met sexting. Doe het rustig aan en wacht hiermee tot je elkaar beter kent. Door netjes te blijven, laat je zien dat je respect voor iemand hebt. Als iemand zich gerespecteerd voelt, maak je een grotere kans om je ware liefde te vinden.

Vraag iemand niet meteen op date

Neem de tijd om elkaar goed te leren kennen. De volgende stap is om elkaar in het echt te ontmoeten, maar je wil wel wat meer informatie over iemand hebben. Neem tijd om elkaar online wat beter te leren kennen, waardoor je voor je gevoel niet met een vreemdeling op date gaat. Als je elkaar wat beter kent, zal de date ook wat minder ongemakkelijk zijn.

Na hoelang daten heb je een relatie?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.