Aartie Narain
Aartie Narain Love & Life 7 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Oh no – Dit zijn de red flags in een relatie die je niet mag negeren

Liefde is blind, wordt gezegd. Wanneer je net een relatie krijgt met je lover zie je alles door een roze bril. Het is daarom ook makkelijker om eventuele red flags te negeren. Het is altijd goed om een aantal signalen zo vroeg mogelijk te herkennen in je relatie.

Heb jij een toxic relatie? Wij zetten op een rij waar jij op moet letten.

Red flags in een relatie om op te letten

Als je een (nieuwe) relatie hebt en er twijfels over hebt, dan is dat waarschijnlijk om een ​​goede reden. Maar wat zijn de rode vlaggen? That’s a good question. Deze red flags mag je niet negeren in een relatie.

1. Je voelt je constant ongelukkig

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar als je je meestal ongelukkig voelt in je relatie, is dat waarschijnlijk een teken dat er iets mis is. Als je geen happy momenten hebt met je lover, is het misschien niet de juiste relatie meer voor jou.

2. Je partner zegt nooit sorry

Je hebt je partner nooit echt sorry horen zeggen. En als dat wel gebeurd, is het niet echt. Als je partner zich niet kan verontschuldigen, is dat een enorm probleem. Niet in staat zijn om verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen, is geen kwaliteit die je in een partner wilt.

3. Je partner is te bezitterig

Het kan cute zijn als je lover zich zorgen maakt en je sms’t met de vraag waar je blijft. Maar na het vijfde berichtje, begint het een beetje te veel te worden. Als je partner constant vraagt wat je doet en met wie je samen bent, is dit een red flag. Vooral in het begin van een relatie.

4. Je grenzen worden niet gerespecteerd

Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke grenzen, en de mensen die je kennen respecteren die grenzen. Maar als je partner over je grenzen heen gaat en het hem niet uitmaakt, is dat een red flag in je relatie. Je partner hoort je een veilig gevoel te geven en je grenzen te respecteren.

5. Je partner vraagt niet hoe jij je voelt

Vraagt je partner ooit hoe je je voelt? Het kunnen hele makkelijke vragen zijn, zoals hoe je dag was. Dit lijken misschien geen grote vragen, maar dat zijn ze wel. Ze laten je zien dat deze persoon om je geeft. Maar als je partner nooit naar jou vraagt, is dat een red flag in je relatie.

6. Je partner wil je veranderen

Je partner hoort je te accepteren zoals je bent, zo niet, dan is dat een red flag in je relatie. Het kan soms ook lastig te herkennen zijn, omdat het vaak heel onschuldig begint. Denk aan signalen zoals het veranderen van je haar of de manier waarop je praat. Als je dit herkent dan zit je niet in de juiste relatie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.