Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Love & Life 10 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Seks op de eerste date – waarom wel en waarom niet?

Een onderwerp dat al jarenlang een grote discussie met zich meebrengt, is seks op de eerste date. Sommige mensen zien in seks op de eerste date juist veel voordelen, terwijl anderen liever nog even wachten. Iedereen heeft hier zo zijn of haar redenen voor, dit kan van alles zijn.

Om verder in te gaan op dit onderwerp, noemen wij een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om wel of niet seks te hebben op de eerste date. Wellicht wordt er hierdoor meer begrip getoond voor ieders keuze.

Daten

Daten kan soms best spannend zijn, met name de eerste date. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen normen en waarden als het gaat om daten. De één speelt liever hard to get, terwijl de ander juist een open boek is wanneer het over gevoelens gaat. Hetzelfde geldt voor seks op de eerste date, er worden hier veel verschillende meningen over gedeeld. Veel vrouwen zijn bang dat een man al snel op je is uitgekeken wanneer je seks hebt op de eerste date, maar is dit wel echt zo?

Diepere connectie

Door seks kun je een intiemere en diepere connectie vormen met een persoon, ook wanneer je hem of haar nog niet zo lang kent. Seks op de eerste date zou er dus voor kunnen zorgen dat jij na je date al meer chemie en verbinding hebt met deze persoon.

Gevoel volgen

Het is super belangrijk om je gevoel te volgen. Als jij net een super leuke date hebt gehad en het voelt voor jou goed om met deze persoon het bed in te duiken, dan zegt dit iets over hoe jij je voelt bij deze persoon. Laat andere meningen en oordelen jou niet stoppen van het volgen van jouw gevoel als deze positief is.

Openheid

Door jezelf open te stellen naar de ander tijdens de date, en wellicht daarna, laat jij zien hoe je over deze persoon denkt. Je stelt jezelf kwetsbaar op waardoor de ander kan zien dat je serieus bent en deze persoon wel ziet zitten.

Emotionele veiligheid

Een reden waarom mensen beslissen geen seks te hebben op de eerste date is omdat ze zich niet meteen kwetsbaar willen opstellen. Ze willen wachten op een sterkere emotionele band omdat ze dan meer verbondenheid voelen en dit is voor sommige een must.

Teleurstelling voorkomen

De kans dat een date uiteindelijk leidt tot een relatie is reëel, maar in veel gevallen is dit ook niet zo. Dit is ook een van de redenen waarom mensen liever geen seks hebben op de eerste date. Ze willen zich niet meteen binden aan iemand omdat de kans dat het niks wordt aanwezig is, vooral na een eerste date is dit moeilijk in te schatten, omdat je de persoon nog niet zo goed kent.

Zeker weten of je verliefd aan het worden bent? Aan deze signalen herken je het

Online daten blijft lastig: vind de dating app die bij je past

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.