Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Daten 29 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Deze 7 originele date-ideeën zijn perfect voor als jullie iets te vieren hebben

De ene avond is het chips en cola op de bank, de andere avond champagne in een restaurant. In iedere relaties zijn er verschillende gradaties afspraakjes. Maar wil je eens lekker uitpakken omdat jullie iets te vieren hebben? Dan zijn dit zeven originele date-ideeën die jullie niet snel zullen vergeten.

Of het nu gaat om een promotie, jullie jubileum, een nieuwe baan of een verjaardag: met deze uitstapjes leg jij jouw significant other (en jezelf) eens flink in de watten.

Originele date-ideeën voor als jullie iets te vieren hebben

Je weet wel, het soort dates waarbij je speciaal voor de gelegenheid een nieuwe outfit koopt. Dit zijn ze.

Bezoek de plek waar jullie elkaar ontmoetten (voor een anniversary)

Hebben jullie elkaar op een leuke plek ontmoet? Breng dan een bezoekje aan deze locatie op jullie jubileum. Als dit een horecazaak is, dan kan je hier de avond doorbrengen of één klein drankje doen – als deze tent niet helemaal meer jullie cup of tea is. Om de avond een onverwachtse draai te geven, boek je een fijn hotel in de buurt. Deze verrassing verwacht de ander nooit.

Plan een dag spa in

Oké, bij deze date kan je die nieuwe outfit vergeten, want je hebt amper iets aan. Toch is het dé manier om jullie eens even lekker te laten vertroetelen. Vooral als jullie een stressvolle periode achter de rug hebben, is het fijn om elkaar te trakteren op een spadagje. Inclusief massage, dikke lunch en andere fijne treatments. Deze dag is van jullie.

Een momentje voor jezelf: dit zijn de best beoordeelde spa’s van Amsterdam

Dineren op grote hoogte

Zijn jullie een sucker voor mooie uitzichten? Reserveer dan bij een restaurant dat over een adembenemend uitzicht beschikt. In Amsterdam heb je bijvoorbeeld restaurant Moon, dat in twee uur tijd een rondje om Amsterdam draait. Of wat dacht je van REM? Daar dineer je ‘s zomers op het terras van een oud Noordzee-platform.

Varen en eten

Liever geen hoogtes, maar wel fan van het water? Combineer je diner dan met een leuk stukje varen. Er zijn restaurants die voorafgaand aan het diner naar een bijzondere locatie varen, denk bijvoorbeeld aan Vuurtoreneiland. Maar je kan er ook voor kiezen om je gehele diner op het water te doen. Zo zijn er veel rederijen in Amsterdam die een diner op een salonboot aanbieden. In Rotterdam zijn ongeveer dezelfde concepten te vinden, waarbij je eet en vaart over de Maas.

Bucketlist avond of dag

Zijn er dingen die jullie allebei al lange tijd willen doen, maar er nooit echt van komen? Dit is het moment. Plan een dag in waarbij jullie allebei de (haalbare) nummer 1 van jullie bucketlist afstrepen, samen. Of het nu gaat om uit een vliegtuig springen of pottenbakken: het gaat eindelijk gebeuren.

Slapen in een brughuisje in Amsterdam

Na een heerlijk diner in onze hoofdstad, kan je de avond voortzetten op een wel heel bijzondere plek. Veel brughuisjes zijn namelijk omgetoverd tot hotelkamers, waar jullie met z’n tweeën kunnen vertoeven. Hoe knus?

Candlelight concert

In de categorie knusse ambiances hebben we er nog eentje voor je: het Candlelight concert. Door heet Nederland vinden deze concerten bij kaarslicht plaats op de meest magische locaties. Denk aan Tuschinski, het Scheepsvaartmuseum of het Omniversum.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.