Anne Smits
Anne Smits Love & Life 27 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Met deze tips kom jij uit die vervelende maar oh zo normale relatiedip

Je zit in een dip in je relatie en dat is helemaal normaal. Het kan zo zijn dat jullie al jaren een relatie hebben, waardoor het wat ‘saaier’ lijkt dan in het begin van jullie relatie. Ook is een mogelijke oorzaak van een dip dat jullie niet precies op één lijn lijken te liggen in wat jullie van elkaar verwachten. Maak je in ieder geval geen zorgen. Met onze tips kom jij uit die relatiedip.

En soms is het ook beter om los te laten, maar da’s weer een ander verhaal.

Met deze tips kom jij uit je relatiedip

Het leven en ook je relatie gaat niet altijd over rozen. En dat is oké. Om uit die relatiedip te komen, zal je het een en ander moeten doen. Lees hier onze tips om die dip eens goed aan te pakken.’

Vind de oorzaak

We noemden al een aantal oorzaken van een dergelijke relatiedip, maar het is belangrijk om na te gaan wat de oorzaak is van de dip in jouw relatie. Hebben jullie niet zoveel tijd meer voor elkaar, zit de één minder lekker in zijn vel of is de ander al een stukje verder in de relatie? Wanneer je de oorzaak weet waardoor het allemaal niet zo soepel loopt, is het veel eenvoudiger om er daadwerkelijk iets aan te doen. Het aanpakken begint bij een goed gesprek. En hierbij is het belangrijk dat je ook je partner de ruimte geeft om na te denken over de mogelijke oorzaak van jullie relatieproblemen.

Compromissen sluiten

De oorzaak is gevonden: check. En nu? Een gezonde relatie bestaat uit compromissen. Een relatiedip, kan ervoor zorgen dat er geen goede balans meer bestaat in het vinden van deze overeenstemming. Het is belangrijk dat jullie beiden jezelf vragen stellen als: In hoeverre druk in mijn eigen wil door? Kom ik de ander tegemoet? Doe ik genoeg, maar niet te veel voor de ander? Leef je te veel volgens de ander zijn of haar wil? Dan zal je toch iets meer voor jezelf op moeten komen. Maar wees ook eerlijk naar jezelf en de ander zodra jij diegene bent die de relatie iets te veel naar z’n eigen hand zet.

Accepteer en heb geduld

Elkaar accepteren is een van de belangrijkste elementen van een goede relatie. Zit je in een dip, dan is de rol van acceptatie nog belangrijker. Zo is het belangrijk dat je de situatie accepteert zoals hij is. Je kunt nu eenmaal niet altijd zes gooien en dat geldt ook voor je relatie. Zodra je de situatie niet omarmt, zorgt dat voor frustratie. En dat komt jullie relatie allesbehalve ten goede. Het is zoals het is, heb er vrede mee en ben vooral geduldig. Dat geldt natuurlijk voor beide partijen.

Haal geluk uit de kleine dingen

Elke week uiteten of om de zoveel maanden samen op vakantie, is niet reëel en ook nog eens onbetaalbaar. Samen leuke dingen doen, zijn daarentegen wel de momenten waar je het extra leuk hebt met elkaar. Probeer de liefde met en voor elkaar in de kleine dingen te vinden. Dat kan tijdens een wandeling, een drankje in de tuin of op het balkon of samen douchen. Probeer ook eens onze budgetproof date-ideeën om die relatiedip te verslaan.

Mannen en die bewijsdrang van ze: waarom mannen overal de competitie in zien

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.