Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Love & Life 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Zombieing’ is de datingtrend die nog enger is dan ghosting en het komt vaker voor dan je denkt

Heb jij al eens gehoord van de dating term ‘zombieing’? Grote kans van niet. Zelfs als je zelf nog nooit geghost bent – of ooit een ghoster bent geweest – weet je waarschijnlijk wél wat ‘ghosting’ is. Ghosting is de benaming voor wanneer iemand met wie je aan het daten bent of met wie je ‘praat’ uit het niets verdwijnt uit je leven. Maar er is een nog engere datingtrend, een die ghosting naar een next level brengt. Het staat bekend als zombieing en is erg pijnlijk.

Wij vertellen je wat zombieing precies inhoudt en leggen je uit waarom het zo toxic is.

‘Zombieing’: wat is het?

Zombieing houdt in dat je date of je partner je ghost, maar vervolgens besluit om weer terug te komen in je leven alsof er niets is gebeurd. Het gedrag is te vergelijken met hoe zombies sterven en dan op wonderbaarlijke wijze opstaan uit de dood. We weten allemaal dat ghosting pijnlijk kan zijn – en dat het een teken is dat iemand weinig tot geen communicatieve vaardigheden heeft – maar zombieing maakt het allemaal nog een tikkeltje erger. Sterker nog, het voelt als een ontzettende belediging. Gaat deze persoon nou écht doen alsof hij of zij de afgelopen weken – of zelfs maanden – niet is verdwenen uit je leven? What the f***!

Oh no! ‘Groundhogging’ komt veel voor onder singles en het is ontzettend slecht voor je date-leven

Zombieing is toxic AF

Maar waarom doen mensen aan zombieing? De motieven van ‘zombies’ kunnen variëren. Een veelvoorkomende is dat de persoon in kwestie zich verveelt en daarom weer terug gaat naar een ‘bron van entertainment’. Een ander motief is dat de zombie eigenlijk diep van binnen ontzettend onzeker is en daarom wil zien of ‘ie nog steeds een reactie van je kan krijgen. Hij of zij gebruikt het zombieing dus als een manier om validatie te krijgen wanneer de persoon in kwestie zich slecht of onzeker over zichzelf voelt.

Toch bestaat er ook een kans dat de zombie zijn intentie niet slecht is. Hij of zij realiseert zich misschien dat ‘ie een grote fout heeft gemaakt door je te ghosten en hoopt oprecht nog een kans bij je te hebben. Het kan natuurlijk ook zijn dat de persoon in kwestie gewoon slecht is in communiceren. Héel slecht.

Wat de motivatie van je zombie ook is, zombieing is toxic gedrag en valt eigenlijk op geen enkele manier goed te praten. Het is namelijk ontzettend verwarrend voor jou als persoon en kan ook pijnlijk zijn wanneer je net over de ‘break’ heen bent – of net niet. Er zijn uitzonderingen, maar doorgaans is het daarom het beste om boven het zombieing te staan en voor jezelf te kiezen. De kans is namelijk groot dat je zombie vroeg of laat weer uit je leven verdwijnt…

‘Slow fading’ komt veel voor in relaties: dit is waarom het nog vervelender is dan ghosting

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.