Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 1 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Keiharde avocado? Dankzij deze hack is ‘ie een stuk sneller rijp

Ben jij ook zo gekop avocado’s? Op de NSMBL-reactie kunnen we er geen genoeg van krijgen. Elke avocado-lover kan zich er waarschijnlijk in vinden dat een onrijpe avocado super irritant is. Daarom delen we de hack waarmee je jouw avo sneller laat rijpen – en het is nog super makkelijk ook.

Avocado op brood, in de salade of gewoon als snack met een beetje peper, zout en olijfolie. Een avocado kan wat ons betreft altijd. Niet alleen is de vrucht super gezond (hier lees je waarom) en zit ‘ie vol goede vetten, maar de avocado is ook nog eens lekker.

Tip tegen harde avocado’s

Benieuwd hoe je een onrijpe avocado sneller ready to eat kunt laten worden? Simpel, het enige wat je ervoor nodig hebt is een rijpe banaan en een plastic zak. Stop beiden vruchten bij elkaar, en leg de zak in de fruitschaal of op een andere droge plek.

Een banaan produceert namelijk het stofje ethyleen. Ethyleen is een stof die ervoor zorgt dat een avocado sneller rijp wordt – als je beiden in een plastic zak doet, zal het ethyleen van de banaan er dus voor zorgen dat jij jouw avocado morgen kunt eten. Hartstikke handig als je knoertharde avo’s in huis gehaald hebt.

6 redenen waarom je verslaving voor avocado’s best oké is

Rijpe avocado in 10 minuten

Mocht je echt wanhopig zijn, dan hebben we ook nog een truc voor je waarmee jouw avocado in een paar minuten zachter is. Je hebt hiervoor een oven en aluminiumfolie voor nodig, maar pas wel op: de smaak van de avocado wordt er wel een stukje minder door. Het is dus maar net hoe graag je ‘m nú op wilt eten.

Je leest de tip in het artikel hieronder. Enne, heb je na het lezen van dit artikel ook zo veel zin gekregen in lekkere avocado recepten? We’ve got you covered met de volgende recepten: Anders dan je gewend bent – 8 x heerlijke recepten voor avocado toast met een twist.

Met deze tip is jouw avocado binnen 10 minuten rijp

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.