Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 24 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Al gehoord van ‘beige flags’? Deze nieuwe datingtrend is het broertje van de ‘red flags’

Wij houden van neutrals in kleding, maar op datinggebied wil je echt geen beige zijn. We kennen de red flags allemaal wel: het zijn de schandalige signalen waardoor we op iemand afknappen. Beige flags zijn ook signalen waarop we afknappen, maar hebben een hele andere betekenis. Wij leggen je deze datingtrend uit.

Misschien zijn beige flags nog wel onheilspellender dan red flags.

Wat zijn beige flags?

We weten allemaal wat red flags zijn. Een booty call om 3 uur ‘s nachts is een red flag, of het feit dan iemand respectloos over een ex praat bijvoorbeeld. Allemaal tekenen dat diegene niet de juiste voor jou is. Beige flags betekenen ook dat dit geen match is, maar juist omdat iemand te saai is. In plaats van te veel, biedt deze persoon jou te weinig uitdaging, waardoor jij je snel verveelt in deze relatie.

Het begint volgens TikTokker Caitlin MacPhail, allemaal al bij de profielen op datingapps, deze bevatten vaak genoeg een heleboel beige flags. Volgens haar zijn ‘quirky’ dingen een teken van saaiheid. Ieder zo z’n mening, maar doen alsof je ‘lekker gek’ bent in de omschrijving, komt vaak een beetje cringe en saai over. De beige flag-theorie draait op dit gegeven.

@itscaito

beige is the new red and in other news dating apps are a wasteland 🚩 #hinge #redflags #datingredflags #hingedating

♬ original sound – Caito

 ‘If someone has a lot of beige flags on their profile, you’ll probably get to the end of it without having really learnt anything about them’ zegt Caitlyn.

‘Slow dating’ is de nieuwe trend in liefdesland en dit is waarom

Wat als iemand veel beige flags heeft?

Wat een beige flag is, dat is voor iedereen anders. Het gaat er vooral om of jij denkt dat deze persoon ‘interessant’ genoeg is om veel tijd mee door te brengen. Want als jij je na een date van twee uur al verveelt, dan belooft dat een hele saaie relatie te worden. Wij mensen hebben prikkels nodig en als iemand jou die te weinig geeft, dan is het simpelweg geen match.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.