Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Love & Life 14 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Situationships: aan deze duidelijke signalen herken je ze

Ben jij momenteel bezig met iemand, maar weet je niet wat nu precies de situatie is tussen jullie twee? Dan is de kans groot dat je in een situationship bent beland. Wat je hier precies van kunt verwachten en welke signalen je kunt herkennen, leggen we vandaag voor je uit. Want geloof ons, de term is net zo vaag als de betekenis en signalen.

Wat is een situationship?

Voordat we beginnen met de signalen is het handig om eerst even duidelijk te hebben wat een situationship nu precies inhoudt, want hier ontstaan nog wel eens verwarringen over. Als je in een situationship zit heb je geen relatie, maar je hebt ook niet niks. Het is ook niet te vergelijken met friends with benefits, want in een situationship heb je wel echt gevoelens voor elkaar. Het houdt eigenlijk in dat jullie een koppel zijn, maar dat er gewoon nog geen label aan vastzit. Soms zie je wel een toekomst in de ander en soms niet.

Familie ontmoeten

Het eerste signaal is of je elkaars familie hebt ontmoet of niet. Voor veel mensen is familie ontmoeten nogal een big deal. Zolang jij nog geen familielid hebt ontmoet van de ander, en de ander niet van jou, is de kans aanwezig dat jij je in een situationship bevindt.

Dates

Hoe ziet een gemiddelde dag of avond eruit wanneer jullie samen zijn? Neemt hij je mee op daadwerkelijke dates, of is het vaak een filmpje kijken bij iemand thuis? Als het vaak een filmpje kijken bij iemand thuis is, is dit een duidelijk teken van een situationship.

Social media

Een ander signaal waaraan je het kunt herkennen, zijn jullie profielen op social media. Als er geen spoor van elkaar te zien is op jullie profielen, en het voor de buitenwereld dus lijkt alsof jullie single zijn, is de kans wederom groot dat je in een situationship zit. Je hebt dan namelijk dus niet de drang om te pronken met de ander, wat je vaak in een relatie wel hebt.

Praten over gevoelens

Praten over gevoelens en over hoe je er momenteel in staat, is iets essentieels in een relatie. Hetzelfde geldt voor praten over de toekomst. Hierdoor weet je of jullie op dezelfde golflengte zitten en weet je wat je aan de ander hebt. Doe je dit dus totaal niet met de ander, I hate to break it to you, maar dan zit je in een situationship.

Feestdagen

Dagen die veel vertellen over je huidige situatie zijn feestdagen. Als jullie feestdagen niet samen vieren dan is het overduidelijk. Feestdagen zijn momenten die je, als je echt een toekomst in elkaar ziet, juist samen wilt vieren. Zijn jullie liever niet samen op dit soort dagen, dan zegt dit genoeg.

Op deze manieren kom je het best over een ‘situationship’ heen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.