Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 10 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Is dit dan echt dé truc waarmee je binnen een minuut in slaap valt?

Snel in slaap vallen. We zouden het allemaal wel willen, maar in de praktijk is het vaak lastiger dan op papier. Toch hebben we een nieuwe hack gevonden die er wel eens voor zou kunnen zorgen dat jij vanavond binnen een minuut in dromenland bent.

Er zijn talloze manieren om sneller in slaap te vallen. Zo schreven we een tijdje geleden over de bekende Tiktok-hack die ervoor zou zorgen dat je binnen twee minuten in slaap valt (met je sokken aan slapen, weet je nog?) en ook deze hack die gebruikt word door militairen zou een lifesaver zijn.

We hebben ze allemaal geprobeerd, de een werkte wat beter dan de ander, maar nu zijn we een methode tegengekomen die belooft iedereen te helpen mt snel in slaap vallen. Challenge accepted, dus we delen ‘m maar al te graag met jullie.

Snel in slaap vallen met de 4-7-8 methode

Komt de naam van methode je bekend voor? Dat kan kloppen, we deelden ‘m namelijk ook in het rijtje met ademhalingsoefeningen om te ontspannen. En dat is ook precies waarom ‘ie zo goed werkt: je raakt er dus hartstikke ontspannen van en als je in bed ligt zorgt dat ervoor dat je retesnel in slaap valt.

Toen we op Google zochten naar deze methode voor het vorige artikel, kwamen we talloze artikelen tegen van mensen die het tellen succesvol toepassen om in slaap te vallen. Ook staat deze methode in het lijstje van Most Popular TikTok Sleep Hacks, waarover je hier meer leest. Dat was voor ons reden genoeg om de proef op de som te nemen en het zelf eens te proberen.

Een slaapexpert vertelt: dit moet je niet doen als je niet kunt slapen

Zo werkt de 4-7-8 methode

  • Adem 4 seconden heel rustig in door je neus
  • Houd je adem 7 seconden in
  • Adem 8 seconden heel rustig uit door je mond

Waarom zou deze methode werken? Misschien herken je wel dat je de slaap niet kunt vatten als je in bed ligt. Je weet niet waarom, maar het lijkt alsof je niet rustig genoeg bent. De 4-7-8 methode zorgt ervoor dat je juist hartstikke rustig wordt, je stress-levels nemen af en dat zorgt ervoor dat je snel in slaap valt.

Als jij ook moeite hebt met slapen, kunnen we alleen maar let’s give it a try zeggen. Deze methode wordt talloze keren aangeraden en het kan geen kwaad om het eens te proberen.

Deze fout maakt bijna iedereen tijdens het slapen en het is hartstikke slecht voor je

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.