Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Entertainment 22 jan 2022
Leestijd: 7 minuten

Van The Ripper tot The Confession Killer: dit zijn de 20 beste true crime-series op Netflix

Een fictieve serie is leuk, maar het is anders wanneer het verhaal waargebeurd is. Het is dan ook niet zo gek dat aangrijpende true crime-series en documentaires zo populair zijn: we kunnen geen genoeg krijgen van de spanning en de gedachte dat dit gewoon écht gebeurd is.

Om extra te genieten van die spanning hebben we de beste true crime-series van Netflix op een rij gezet.

1. The Disappearance Of Madeleine McCann

In deze spannende docu-serie duiken we in het verhaal van de 4-jarige Madeleine McCann. Het Britse meisje verdween van de aardbodem terwijl ze met haar ouders en vrienden op vakantie was in Praia da Luz, een plaatsje in Portugal. In The Disappearance of Madeleine McCann komen we meer te weten over de ouders, de aandacht van de media en mogelijk gemaakte fouten. Tot op de dag van vandaag is Madeleine nog steeds niet gevonden.

2. The Ripper

Eind jaren 70: een beruchte seriemoordenaar in Noord-Engeland is actief, ook wel de Yorkshire Ripper genoemd. Hij vermoordde 13 vrouwen op een gewelddadige manier. In The Ripper zien we door de lens van een journalist en agent hoe de zaak verliep.

3. The Sons of Sam: A Descent Into Darkness

Dat Netflix geweldige true crime-series maakt, moge duidelijk zijn. Ook de spannende serie Sons of Sam: A Descent Into Darkness is een pareltje. The Son of Sam, ook wel bekend als David Berkowitz, is één van de meest beruchte seriemoordenaars van New York City. In deze spannende true crime-serie volgen we het onderzoek van journalist Maury Terry, die (net als wij) deze zaak maar niet los kan laten.

4. Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer

In de 80’s loopt er in San Francisco en en Los Angeles een gewelddadige seriemoordenaar rond die de burgers de stuipen op het lijf jaagt. Deze seriemoordenaar staat ook wel bekend als The Night Stalker: hij stalkt, breekt ‘s nachts in en vermoordt de bewoners op een gewelddadige manier. In deze spannende true crime-serie komen we meer te weten over het onderzoek, het achtergrondverhaal en de slachtoffers.

5. Crime Scene: The Vanishing At The Cecil Hotel

Wie nog niets heeft meegekregen van deze spannende docu-serie, needs to catch up. In de vierdelige serie wordt onder andere verteld over de wel heel aparte moord op student Elisa Lam. En dat is niet het enige: er gebeuren ontzettend vreemde dingen in het Cecil Hotel, en je komt het allemaal te weten in deze spannende true crime-serie.

6. American Murder: The Family Next Door

Speaking of aparte moorden: dit is er ook zo één. In 2018 verdwenen de 34-jarige Shanann Watts en haar twee dochters. Haar man, Chris Watts, beweerde dat hij geen flauw idee had waar zijn familie zich bevond, maar de politie geloofde er niks van. Doormiddel van Shanann’s social media en berichten kwamen de detectives tot schokkende ontdekkingen.

7. I Am A Killer

In de Netflix-Original I Am A Killer wilt Netflix graag laten zien dat er aan elk verhaal meerdere kanten zit. Ze gaan elke aflevering langs bij een andere gevangene die de doodstraf heeft en laten hun hun verhaal vertellen.

8. Trial 4

Trial 4 vertelt het schokkende verhaal van Sean Ellis, die pas negentien jaar oud was toen hij werd gearresteerd voor de moord op een politieagent in Boston. Hij zat 22 jaar in de gevangenis voor een moord die hij niet had gepleegd. In de true crime-serie zien we hoe veel racisme er in het spel zat en hoe Sean zijn onschuld probeert te bewijzen.

Deze true crime-documentaires op Netflix moet je absoluut gezien hebben

9. Unsolved Mysteries

Deze serie, die één van de meest spannende true crime-series aller tijden is en ondertussen al twee seizoenen telt, gaat over (je raadt het al) onopgeloste moordzaken. Van vermissingen tot moorden: elke aflevering mogen we genieten van een andere onopgeloste zaak. Dat laat het hart van een true crime-fan harder kloppen, niet?

10. Don’t F*ck With Cats: Hunting An Internet Killer

Toen deze spannende Netflix-Original uitkwam, was het alles waar iedereen over praatte. In de serie volgen we de (best gestoorde) ‘internet moordenaar’, Luka Magnotta. Hij plaatste gewelddadige filmpjes op het internet waar hij dieren, onder andere katten, mishandelde en zelfs vermoordde. Dierenactivisten waren er klaar mee en startten een eigen onderzoek. Later werd bekend dat Luka Magnotta in 2014 een student, Lin Jun. had vermoord.

11. The Trials Of Gabriel Fernandez

Pak de tissues er maar alvast bij, want deze true crime-serie gaat niet zonder tranen. In 2013 overlijdt de 8-jarige Gabriel Fernandez aan heftige verwondingen, die hij heeft opgelopen door zware mishandeling van zijn moeder en haar vriend. In de zesdelige serie volgen we het onderzoek en de weg naar gerechtigheid.

12. Killer Inside: The Mind Of Aaron Hernandez

NFL-speler Aaron Hernandez werd een $40 miljoen dollar contract aangeboden voordat hij werd verdacht van het vermoorden van de vriend van de zus van zijn verloofde. In deze serie, éénn van de meest informatieve true crime-series, komen we vooral meer te weten over de slechte kanten van sport en wat voor effect dit heeft op het brein.

13. The Confession Killer

In deze spannende vijfdelige serie volgen we beruchte seriemoordenaar Henry Lee Lucas, die zegt dat hij meer dan 600 (!) mensen heeft vermoord. Ondanks dat er geen bewijs is voor veel moorden, wist Henry Lee Lucas ontzettend veel details over bepaalde moorden. Journalisten vonden echter een aantal verschillen, en begonnen zich af te vragen of Henry Lee Lucas al deze mensen écht heeft vermoord.

14. Abducted In Plain Sight

Creepy, but true: Jan Broberg werd niet één, maar twee keer ontvoerd door Robert Berchtold – haar buurman. De pedofiel ontvoerde Jan toen ze twaalf jaar oud was, en twee jaar later nog een keer. De true crime-serie laat perfect zien hoe de familieleden waren gebrainwasht door Robert.

15. The Staircase

In The Staircase volgen we het verhaal van Michael Peterson, die ervan wordt beschuldigd zijn vrouw te hebben vermoord nadat ze onderaan de trap dood is gevonden. Michael wordt vrijwel gelijk gezien als hoofdverdachte en gaat een 16-jarig lang traject tegemoet – iets wat we veel gaan zien tijdens deze true crime-serie.

16. The Innocent Man

In 1982 wordt een vrouw in Ada op een brute wijze vermoord. Twee jaar later wordt een andere vrouw als vermist opgegeven. De politie en bewoners vinden al snel een verband tussen de twee zaken.

17. Making A Murderer

Één van Netflix meest populaire true crime-series, is Making A Murderer. De serie bevat ondertussen al twee seizoenen en we kunnen er geen genoeg van krijgen. Twee mannen worden gearresteerd voor een gewelddadig en gruwelijk misdrijf, maar zijn mogelijk helemaal niet schuldig hieraan.

18. Amanda Knox

In deze spannende Netflix-Original komen we erachter of Amanda Knox een koudbloedige psychopaat is die haar kamergenoot vermoordde of een studente is die helaas op de verkeerde plek was op het verkeerde moment.

19. The Confession Tapes

In The Confession Tapes zien we hoe verschillende verdachtes die toegeven aan een misdaad die ze niet hebben gepleegd. Waarom gaven ze dan toe? De bekentenissen waren waarschijnlijk gedwongen, en dat maakt deze zaken ineens heel anders. De documentaireserie heeft ondertussen al twee seizoenen die het zeker waard zijn om dit weekend lekker te bingewatchen.

20. Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes

We hebben hem waarschijnlijk allemaal al gezien, maar hij hoort als het ons betreft zeker op het lijstje van beste true crime-series. In Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes volgen we de grootste seriemoordenaar van Amerika, Ted Bundy. Hij vermoorde in de 70’s meer dan dertig vrouwen en kreeg hiervoor de doodstraf. In de true crime-serie zien we nog nooit eerder vertoonde interviews met Bundy en horen we het hele verhaal: van het onderzoekt tot de vele vluchtpogingen van Ted Bundy.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.