Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 18 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze overheerlijke snack zorgt ervoor dat je ‘s avonds sneller in slaap valt

Niet meer eten na 8 uur ‘s avonds? Onzin, een snack voor het slapen gaan kan jou juist helpen met een fijne nachtrust. Niemand wil tenslotte met een rammelende maag in bed liggen. Een diëtist vertelt waarom je voor het slapen nog een banaan met pindakaas zou moeten eten en het heeft alles te maken met sneller in slaap vallen.

Snack na het avondeten

Na een lange en vermoeiende werkdag ligt je op de bank. Je hebt je avondeten al op en moet eigenlijk naar bed, maar jouw lichaam schreeuwt om eten. Koekjes, chips, alles waar suiker in zit. Geef je toe aan je lekkere trek, of ga je toch voor een gezonde snack?

Volgens diëtist Tracy Lockwood Beckerman kan je veel beter voor een banaan met pindakaas gaan. Niet alleen omdat deze gouden combinatie van zoet en zout is hartstikke lekker is, maar ook omdat een banaan met pindakaas vol voedingsstoffen zit die jou daarna helpen met slapen. Dat noemen we nog eens een win-win situatie.

Die koekjes of een bakje chips zijn natuurlijk ook lekker, maar als je al een slechte slaper bent dan gaan die suikers jou jammer genoeg niet helpen met een goede nachtrust. De stijging van glucose-levels in jouw lichaam kunnen ervoor zorgen dat je straks naar het plafond ligt te staren en dat willen we nou juist voorkomen.

Een slaapexpert vertelt: dit moet je niet doen als je niet kunt slapen

Magnesium, kalium en tryptofaan

Waarom banaan en pindakaas dan wél zo’n goede combinatie zijn? Een banaan zit vol magnesium en kalium. Beide voedingsstoffen helpen jouw spieren met relaxen en dat gaat jou helpen met in slaap vallen.

Notenboters als pindakaas en amandelboter bevatten tryptofaan. Tryptofaan is een aminozuur wat essentieel is voor de aanmaak van seratonine en het hormoon melatonine. Deze stoffen hebben onder andere een positieve invloed op je slaap, en dat maakt banaan en pindakaas volgens Tracy “a sleep aid wonder”.

Well+Good

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.