Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Love & Life 9 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Wanneer is het beste moment om samen te gaan wonen? Zo kom je erachter

Samenwonen is in sommige gevallen een lastig en gevoelig onderwerp. Bij het ene koppel gaat het sneller dan bij het andere koppel. Maar wanneer is nou het juiste moment om deze grote stap te zetten? Het antwoord hierop is niet zo simpel en hangt van een aantal factoren af.

Er is over het algemeen niet een aanbevolen aantal jaren dat je samen moet zijn voordat je samen gaat wonen. Er zijn echter wel een aantal andere punten die van belang zijn wanneer je gaat samenwonen, waar je op zou kunnen letten

Samenwonen

Samenwonen is een grote stap die je onderneemt in een relatie. Het kan soms lastig zijn om aan te voelen wanneer het de juiste tijd is om samen te wonen. Soms voelt het al heel snel goed en soms duurt het wat langer. Om erachter te komen wat de juiste timing is voor jullie, zijn er een aantal dingen die je jezelf eerst kunt afvragen.

Stabiliteit in relatie

Het is belangrijk dat jij en je partner veel stabiliteit hebben in jullie relatie. Jullie kennen elkaar door en door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan zodra jullie samenwonen. Je moet namelijk nog steeds verliefd blijven op deze persoon, ook wanneer je bepaalde kanten ontdekt die je niet zo leuk vindt.

Goede communicatie

Als je gaat samenwonen, is het super belangrijk dat jij en je partner goed met elkaar kunnen communiceren. Hiermee voorkom je namelijk een hele hoop ellende waar niemand op zit te wachten. Communicatie versterkt je relatie, voorkomt misverstanden, helpt bij het oplossen van ruzies en is belangrijk voor alle besluiten die er gemaakt moeten worden.

Financiële situatie

Deze spreekt wellicht voor zich, maar samenwonen brengt financiële verantwoordelijkheid met zich mee. De huur of een hypotheek betalen kan soms stressvol zijn, daarom is het belangrijk dat jullie beiden financieel stabiel zijn en eerlijke afspraken maken over de kosten. Zorg dat dit allemaal goed geregeld is zodat hier geen problemen en misverstanden over ontstaan.

Privacy

Altijd je partner om je heen hebben is leuk, maar kan soms ook te veel worden. Je kunt je namelijk een stuk minder goed terugtrekken op een eigen plekje. Dit kan alleen wanneer je partner van huis is. Wees hierop voorbereid en praat erover met elkaar.

Toekomst

Iedereen heeft een bepaald toekomstbeeld, het is belangrijk dat die van jou en je partner goed besproken zijn en overeenkomen. Het kan namelijk zijn dat jij of je partner bepaalde toekomstplannen hebben waar de ander het niet mee eens is. Het is dus belangrijk dat jullie hetzelfde toekomstbeeld hebben.

Zo voorkom je het gevreesde ‘Roommate Syndrome’ als je samenwoont met je partner

Met deze 6 tips maak je van samenwonen een succes

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.